All for Joomla All for Webmasters
cctv.rs

Prodaja i ugradnja opreme za ozvučenje

Sa ozvučenjem se susrećemo na raznoraznim mestima, počevši od koncertnih dvorana, preko klubova, kafića, restorana, hotela, pa sve do čekaonica u raznim zdravstvenim i drugim ustanovama… – tako da možemo slobodno da zaključimo da svakodnevno funkcionisanje ne bi bilo zamislivo bez zvučnika, mikrofona, pojačala…

Za sam početak naše priče o ozvučenju, hajde da se upoznamo sa time šta je zvučnik. Definicija kaže da je to elektromehanički pretvarač koji pobuđen električnim signalom proizvodi zvuk koji je namenjen ljudskom uhu. To je zvuk koji ima frekvencijski opseg od 20 do 20 000 Hz. Međutim, pojam “zvučnik“ susrećemo i kada se misli na zvučničku kutiju u kojoj je smeštena jedna ili više zvučničkih jedinica ili drugačije rečeno – zvučnika u užem smislu te reči.

Postoje dva zvučnika – visokotonac ili tweeter, i dubokotonac ili woofer a ponekad se koristi i reč bas. Određene zvučničke kutije imaju Bass Reflex cev.

Mono i stereo tehnika, surround sistemi

Nekada je postojala ideja o kvadrifoniji, ali je ona nestala, i umesto toga se koriste spomenuti surround sistemi.

Klasičan raspored je 5.1, dok su noviji standardi 6.1 i 7.1.

To bi značilo:

Dva zvučnika napred (desni i levi – oni čine osnovu stereo sistema)

Dva zvučnika pozadi (isto tako čine osnovu sistema)

Centralni zvučnik koji se postavlja ispred slušalaca

Subwoofer – to je zvučnik koji reprodukuje frekvencije na donjoj granici čujnosti uha čoveka.

U čemu se razlikuju 7.1 od 5.1? To je zapravo, isto, s tim što postoje još dva zvučnika koji su središnji i takođe su desni i levi. Postavlja se pitanje u čemu je prednost ovakvog sistema? Na primer, kada pratimo film, u biskopskoj sali, dobijamo utisak da smo zaista „u filmu“, zbog toga što bukvalno možemo da „osećamo“ svaki proizvedeni zvuk.

Firma Manicom d.o.o. bavi se prodajom i ugradnjom opreme za ozvučenje.  U pitanju je oprema najpoznatijih svetskih brendova, jer se rukovodimo pravilom da je „samo najbolje dovoljno dobro“. Pri tome, vodimo računa da cene budu više nego pristupačne spram kvaliteta opreme i njenih tehničkih performansi.

Na našem sajtu možete da pogledate sve proizvode, a dobra vest je takođe, da ugradnju vršimo na celoj teriotiriji Beograda, ali i u unutrašnjosti – pozovite nas ako ste iz Novog Sada, Subotice, Čačka, Jagodine…

Uz to, nudimo vam stručne savete kako da odaberete opremu za ozvučenje koja odgovara vašim stvarnim potrebama i da na taj način, postignete savršen balans između kvaliteta i cene koju plaćate. Naše ljubazno i stručno osoblje će vas uputiti u sve tajne dobrog zvuka i kako da vam kvalitetno ozvučenje pruži maksimalan ugođaj.