All for Joomla All for Webmasters
cctv.rs

Ozvučenje za hotele, kafiće, restorane…

 

Muzika je sastavni deo našeg života, i osim što popravlja raspoloženje i stvara ugodnu atmosferu, doprinosi većem uživanju u onome što trenutno radimo – ručamo sa prijateljima, proslavaljamo neki jubilej ili događaj, ili možda se samo opuštamo uz popodnevnu kaficu u senovitoj bašti nekog restorana ili kafića…

Naravno, lepe note ne bi bile to što jesu, da ne postoji ozvučenje, koje će ih pravilno preneti i do najudaljenijih kutova određenog prostora. To znači da, na primer, i gosti koji sede sasvim daleko od bine, mogu jednako dobro da čuju muziku kao i zvanice koje su svoje mesto pronašle u prvim redovima.

Naime, postoje određena pravila o tome kako se ozvučenje postavlja. To svakako, teško možete sami da ispravno namestite, i zbog toga je prava odluka da se obratite profesionalcima. Jer, svakako ne želite da vaša zabava propadne zbog toga što ste neadekvatno postavili zvučnike.

Za postavku zvučnika, najpre se mora pogledati oblik neke prostorije, konkretno – sale za proslavu u hotelu, restoranu… Dakle, svi gosti moraju podjednako dobro da uživaju uz svaku notu, bez obzira na to gde se nalaze.

U našoj ponudi, osim zvučnika, pronaći ćete i pojačala, mikrofone… Ovo je oprema koju kupuju ljudi koji se profesionalno bave muzikom i koji žele za sebe samo najbolje. Tada možemo slobodno da kažemo da se nalaze na pravom mestu, jer je oprema koju prodajemo vrhunskih svetskih brendova i poseduje izuzetne tehničke performanse.

Zvučnici bi trebalo da budu postavljeni prema određenom rasporedu i to je najčešče izgleda ovako:

  • Napred se postavljaju dva zvučnika, levi i desni
  • Centralni zvučnik se nalazi ispred
  • Pozadi su takođe dva zvučnika koji čine osnovu sistema uz prva dva navedena
  • Subwoofer je zvučnik koji reprodukuje frekvencije na donjoj granici čujnosti ljudskog uha
  • Mogu da postoje i središnji zvučnici, takođe dva, levi i desni.

Ovo je školski primer kako da se postavi ozvučenje, međutim, u praksi, kao što smo naveli, mnogo toga zavisi od oblika prostorije u kojoj će se puštati muzika ili držati prezentacija, govor i sl.

Preduzeće Manicom d.o.o. prodaje i ugrađuje opremu za ozvučenje od najpoznatijih svetskih proizvođača, jer je naša deviza da je „samo najbolje dovoljno dobro“, a sa druge strane, želimo da ispoštujemo kupce adekvatnim cenama spram performansi koje uređaji nude.

Ako se nalazite u bilo kom delu Beograda, mi ćemo doći i ugraditi opremu, a to isto važi i ako ste iz unutrašnjosti, jer smo „pokrili“ Novi Sad, Suboticu, Čačak, Kraljevo, Jagodinu…

Pogledajte ponudu na našoj web prezentaciji i ukoliko imate dodatnih pitanja oko izbora opreme, predlažemo da nam se obratite, jer ljubazno i stručno osoblje u svakom trenutku stoji na raspolaganju.